Analiza europejskich regulacji prokonsumenckich w prawie hazardowym
2021/12/02
Szanowni Państwo, Pragnę Państwa poinformować, że w ramach działań European Gaming and Betting Association (EGBA) przygotowano opracowanie analizujące ustawodawstwo europejskiej pod kątem wprowadzania rozwiązań chroniących konsumentów w regulacjach dotyczących działalności hazardowej na platformach online. Opracowanie można pobrać korzystając z poniższego linku:
WięcejUszczelnienie branży hazardowej – opinia Prof. Konrada Raczkowskiego
2021/10/07
Szanowni Państwo, W ramach nawiązania współpracy z Polskim Towarzystwem Gospodarczym pragniemy zaprezentować Państwu opinię Prof. Konrada Raczkowskiego, z której wynika, że uszczelnienie branży hazardowej, zwiększające wpływy do budżetu, można osiągnąć wprowadzając mało skomplikowane rozwiązania. Opinia zawiera wiele ciekawych i wartych rozważenia rozwiązań, które będą prezentowane również w toku najbliższego posiedzenia Parlamentarnego Zespołu ds. Ochrony Praw […]
WięcejPropozycje optymalizacji przepisów prawnych wraz z prognozami skutków społeczno-ekonomicznych
2020/02/20
Szanowni Państwo, W imieniu Polskiej Izby Gospodarczej Branży Rozrywkowej i Bukmacherskiej mam przyjemność przedłożyć i przekazać na Państwa ręce Studium, które zostało opracowane na zlecenie i przy udziale ekspertów, wskazując w nim system potencjalnych rozwiązań, których implementacja do polskiego systemu prawnego mogłaby nie tylko stymulować zdrowy i konkurencyjny rynek zakładów wzajemnych, ale także zmaksymalizować korzyści […]
Więcej
Branża bukmacherska wspólnie postuluje o nowe rozwiązania w walce z szarą strefą
2022/11/18
Szanowni Państwo, Polska Izba Branży Rozrywkowej i Bukmacherskiej w ramach swojej działalności aktywnie uczestniczy w promowaniu prac legislacyjnych na rzecz rozwoju branży. Na forum parlamentarnym oraz biznesowym podnoszone były kwestie wprowadzenia nowych rozwiązań w walce z szarą strefą. Raporty analizujące sytuację w branży hazardowo-rozrywkowej pokazują, że ok. 50% rynku może aktualnie pozostawać w […]
Więcej